Toiminnot

Ero sivun ”Vuositiedote 2009” versioiden välillä

Ortodoksi.netista

Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
(8 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Ortodoksi.net vuositiedote tammikuussa 2009.
Ortodoksi.net vuositiedote tammikuussa 2009.
[[Kuva:Efraim_syyrialainen02.jpg|thumb|150px|<center>Pyhä [[Efraim Syyrialainen]] (28.1.) on Ortodoksi.net -sivuston suojeluspyhä.</center>]]
Haimme viime keväänä uusia ylläpitäjiä Ortodoksi.net -sivustolle. Uusia ylläpitäjiä ilmoittautui pitkin vuotta ja tällä hetkellä ylläpitoryhmään kuuluu 14 henkeä. Tapasimme marraskuussa kulttuurikeskus Sofiassa Kallvikissa ja pohdimme yhdessä, mihin suuntaan ryhdymme sivustoa viemään. Tapaaminen oli antoisa ja sen anti kantaa tässä vapaaehtoistyössämme pitkälle.


Suurin uudistuksemme on Ortodoksi.net -sivuston siirtäminen uudelle julkaisualustalle. Tiedon määrä Ortodoksi.netissä alkoi olla niin suuri, ettei sen järkevä käsittely perinteisillä keinoilla enää ollut mahdollista. Siirsimme Ortodoksi.net -sivuston Mediawiki -alustalle, joka mahdollistaa muun muassa sivuston päivittämisen internetselaimella. Tämän ansiosta sivustoa voi ylläpitää suurempi joukko ylläpitäjiä. Julkaisualustan ansiosta pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan uusia palveluita sivuston käyttäjille. Sivuston uudistamisessa on ollut valtava työmäärä. 14 ylläpitäjää on tehnyt töitä yli puolen vuoden ajan, jotta uusi sivusto saataisiin valmiiksi. Uudistus voi näyttää käyttäjälle pieneltä, mutta se on Ortodoksi.net -sivuston historian suurin projekti.
Haimme viime keväänä uusia ylläpitäjiä Ortodoksi.net -sivustolle. Uusia ylläpitäjiä ilmoittautui pitkin vuotta ja tällä hetkellä ylläpitoryhmään kuuluu 14 henkeä. Tapasimme marraskuussa kulttuurikeskus Sofiassa Kallvikissa ja pohdimme yhdessä, mihin suuntaan ryhdymme sivustoa viemään. Tapaaminen oli antoisa ja se kantaa hedelmää pitkälle.


Samalla Ortodoksi.net -sivusto koki - käyttäjille ehkä konkreettisimman asian - suuren ulkonäkömuutoksen. Ylläpitäjä Mikko Kuri suunnitteli Ortodoksi.net-sivustolle uuden ilmeen ja logon, jotka ylläpitäjä Juhana Siren asensi paikoilleen. Sivuston yläkuvassa on ehkä maailman kuuluisin Deesis-asetelma Konstantinopolin Hagia Sofian kirkosta. Logo on puna-keltainen ympyräristi, jonka keskellä on liekiksi tyylitelty O-kirjain, "Ortodoksi.net" -sanan etukirjaimen mukaan. Liekki symbolisoi palavaa uskoamme Jumalaan.
Suurin uudistuksemme on Ortodoksi.net -sivuston siirtäminen julkaisualustalle. Tiedon määrä Ortodoksi.netissä alkoi olla niin suuri, ettei sen järkevä käsittely perinteisillä keinoilla enää ollut mahdollista. Siirsimme Ortodoksi.net -sivuston Mediawiki-alustalle, joka mahdollistaa muun muassa sivusto päivittämisen internetselaimella. Tämän ansiosta sivustoa voi ylläpitää suurempi joukko ylläpitäjiä. Julkaisualustan ansiosta pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan uusia palveluita sivuston käyttäjille. Sivuston uudistamisessa on ollut valta työmäärä. 14 ylläpitäjää on tehtyt töitä yli puolen vuoden ajan, jotta uusi sivusto saataisiin valmiiksi. Uudistus voi näyttää käyttäjälle pieneltä, mutta se on Ortodoksi.net -sivuston historian suurin projekti.


Ylläpitoryhmä valitsi Ortodoksi.net-sivuston omaksi suojeluspyhäksi pyhittäjä [[Efraim Syyrialainen|Efraim Syyrialaisen]], jonka muistopäivä on sivujemme julkaisupäivänä. Pyhän Efraimin palava rakkaus Jumalaan, syvä katumus ja nöyryys ovat esimerkkeinä työllemme. Efraim oli ahkera ja hänen tuotantonsa oli hyvin laaja, niin kuin toivomme meidänkin tuotantomme lopulta olevan. Jos kaikki tieto Ortodoksi.net -sivustolla painettaisiin kirjaksi, siihen tulisi tällä hetkellä noin 5 000 sivua, joten meillä on vielä pitkä matka Efraimin tasolle. Efraim Syyrialaisen ohella harkitsimme myös pyhää [[Ksenia Pietarilainen|Ksenia Pietarilaista]] ja pyhää [[Paavali (apostoli)|apostoli Paavalia]]. Autuasta Kseniaa sen takia, että hän [[Kristuksen tähden houkka]]na kuvaa toivotonta työtämme. Pyhää Paavalia sen takia, että hän levitti evankeliumin ilosanomaa jopa oman henkensä uhalla.
Samalla Ortodoksi.net -sivusto koki - käyttäjille ehkä konkreettisimman asian - suuren ulkonäkömuutoksen. Ylläpitäjä Mikko Kuri suunnitteli Ortodoksi.net -sivustolle uuden ilmeen ja logon, jotka ylläpitäjä Juhana Siren asensi paikoilleen. Sivuston yläbannerin kuvassa on maailman kuuluisin Deesis-asetelma Konstantinopolin Hagia Sofian kirkosta. Logo on puna-keltainen ympyräristi, jonka keskellä on liekiksi tyylitelty O-kirjain, "Ortodoksi.net" sanan etukirjaimen mukaan. Liekki symboloi palavaa uskoamme Jumalaan.


Ylläpitoryhmän marraskuisessa tapaamisessa pohdimme myös yhteistyötä oman kirkkomme kanssa, ortodoksisen kirkon tiedottajan ja arkkipiispan teologisen sihteerin edustaessa tilaisuudessa kirkkoamme. Kirkkomme viralliset sivut eivät ole kehittyneet vajaaseen kymmeneen vuoteen ja päätimme ehdottaa yhteistyöryhmän perustamista sivustojemme ja Ort.fi-sivuston yhteistyön kehittämiseksi. Esitimme myös kirkolliskokoukselle kuuden ylläpitäjämme mukaan ottamista perustettavaan toiseen työryhmään. Kirkolliskokous piti ajatuksesta, mutta kirkollishallitus päätti [http://www.ort.fi/fi/uutispalvelu/uutiset.php?we_objectID=5174 20.1.2009 pitämässään kokouksessa] supistaa tämän työryhmän vain yhteen ylläpitäjistämme. Valitettavasti tämä yksi henkilö ei pysty hallitsemaan koko sitä laajaa aluetta, jonka tietotekniikka, laitteisto ja internet käsittävät. Ortodoksi.net-sivuston menestyksen taustalla on nimenomaan ollut eri alojen osaajista koostuva laaja verkosto. Tällä päätöksellään kirkollishallitus siis rampautti ainakin tämän työryhmän työskentelyedellytykset. Jotenkin tämä on jo tullut meille niin tutuksi, ettemme sitä yhtään ihmetelleet ja vaikea tässä on yksipuolista yhteistyötä kehitellä. Päätös oli myös signaali kirkkomme johdolta, ettei apuamme kaivata eikä työtämme arvosteta. Lupaamme, ettemme apuamme enää tuputa, mutta olemme sitä valmiita antamaan, kun rakas Kirkkomme meitä kutsuu.
Ylläpitoryhmä valitsi Ortodoksi.net -sivuston suojeluspyhäksi pyhittäjä [[Efraim Syyrialainen|Efraim Syyrialaisen]]. Pyhän Efraimin palava rakkaus Jumalaan, syvä katumus ja nöyryys ovat esimerkkeinä työllemme. Efraim oli ahkera ja hänen tuotanto oli hyvin laaja, niin kuin toivomme meidänkin tuotantomme lopulta olevan. Jos kaikki tieto Ortodoksi.net sivustolla painettaisiin kirjaksi, siihen tulisi tällä hetkellä noin 5 000 sivua, joten meillä on vielä pitkä matka Efraimin tasolle. Efraim Syyrialaisen ohella harkitsimme myös pyhää Ksenia Pietarilaista ja apostoli Paavalia. Kseniaa sen takia, että hän Kristuksen tähden houkkana kuvaa toivotonta työtämme. Paavalia sen takia, että hän levitti evankeliumin ilosanomaa jopa oman henkensä uhalla.


Nyt olemme saaneet valmiiksi yhden suuren vaiheen Ortodoksi.net -sivuston uudistamisesta. Seuraavaksi ylläpitoryhmä ryhtyy toteuttamaan erilaisia projekteja, jotka lisäävät tietoutta ortodoksisesta kirkosta ja monipuolistavat Ortodoksi.net-sivuston materiaalia ja palveluita. Kaikkea materiaalia ei ole vielä siirretty vanhalta sivustolta uudelle sivustolle, vaan se tapahtuu vähitellen tämän vuoden aikana. [http://www.ortodoksi.net/index_old.htm Vanhat sivut säilyvät] edelleen luettavana, mutta niitä ei enää päivitetä.
Ylläpitoryhmän marraskuisessa tapaamisessa pohdimme myös yhteistyötä Kirkon kanssa, Kirkon tiedottajan ja arkkipiispan teologisen sihteerin edustaessa Kirkkomme. Kirkkomme viralliset sivut eivät ole kehittyneet kymmeneen vuoteen ja päätimme ehdottaa yhteistyöryhmän perustamista sivustojemme yhteistyön ja Ort.fi -sivuston kehittämiseksi. Esitimme kirkolliskokoukselle kuuden ylläpitäjämme mukaan ottamista työryhmään. Kirkolliskokous piti ajatuksesta, mutta kirkollishallitus päätti [http://www.ort.fi/fi/uutispalvelu/uutiset.php?we_objectID=5174 20.1.2009 pitämässään kokouksessa] supistaa tämän työryhmän vain yhteen ylläpitäjistämme. Valitettavasti tämä yksi henkilö ei pysty hallitsemaan koko sitä laajaa aluetta, jonka tietotekniikka, laitteisto ja internet käsittävät. Ortodoksi.net -sivuston menestyksen taustalla on nimen omaan ollut eri alojen osaajista koostuva laaja verkosto. Tällä päätöksellään kirkollishallitus siis rampautti ryhmän työskentelyedellytykset. Jotenkin tämä on jo tullut meille niin tutuksi, ettemme sitä yhtään ihmetelleet ja vaikea tässä on yksipuolista yhteistyötä kehitellä. Päätös oli myäs selkeä signaali kirkkomme johdolta, ettei apuamme kaivata ja työtämme arvosteta. Lupaamme, ettemme apuamme enää tuputa, mutta olemme sitä valmiita antamaan, kun rakas Kirkkomme meitä kutsuu.


Hyvää paastoon laskeutumisaikaa,
Nyt olemme saaneet valmiiksi yhden suuren vaiheen Ortodoksi.net -sivuston uudistamisesta. Seuraavaksi ylläpitoryhmä ryhtyy toteuttamaan erilaisia projekteja, jotka lisäävät tietoutta ortodoksisesta kirkosta ja monipuolistavat Ortodoksi.net -sivuston materiaalia ja palveluita. Kaikkea materiaalia ei ole vielä siirretty vanhalta sivustolta uudelle sivustolle ja se tapahtuu vähitellen tämän vuoden aikana. Vanhat sivut säilyvät edelleen luettavana, mutta niitä ei enää päivitetä.

Hyvää paastoonlaskeutumisaikaa,


Ortodoksi.net ylläpitäjät
Ortodoksi.net ylläpitäjät

== Katso myös ==
* [http://www.ortodoksi.net/index_old.htm Vanha Ortodoksi.net -sivusto] (sivuja ei päivitetä enää)


[[Luokka:Tiedotteet]]
[[Luokka:Tiedotteet]]

Nykyinen versio 30. tammikuuta 2010 kello 10.34

Ortodoksi.net vuositiedote tammikuussa 2009.

Pyhä Efraim Syyrialainen (28.1.) on Ortodoksi.net -sivuston suojeluspyhä.

Haimme viime keväänä uusia ylläpitäjiä Ortodoksi.net -sivustolle. Uusia ylläpitäjiä ilmoittautui pitkin vuotta ja tällä hetkellä ylläpitoryhmään kuuluu 14 henkeä. Tapasimme marraskuussa kulttuurikeskus Sofiassa Kallvikissa ja pohdimme yhdessä, mihin suuntaan ryhdymme sivustoa viemään. Tapaaminen oli antoisa ja sen anti kantaa tässä vapaaehtoistyössämme pitkälle.

Suurin uudistuksemme on Ortodoksi.net -sivuston siirtäminen uudelle julkaisualustalle. Tiedon määrä Ortodoksi.netissä alkoi olla niin suuri, ettei sen järkevä käsittely perinteisillä keinoilla enää ollut mahdollista. Siirsimme Ortodoksi.net -sivuston Mediawiki -alustalle, joka mahdollistaa muun muassa sivuston päivittämisen internetselaimella. Tämän ansiosta sivustoa voi ylläpitää suurempi joukko ylläpitäjiä. Julkaisualustan ansiosta pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan uusia palveluita sivuston käyttäjille. Sivuston uudistamisessa on ollut valtava työmäärä. 14 ylläpitäjää on tehnyt töitä yli puolen vuoden ajan, jotta uusi sivusto saataisiin valmiiksi. Uudistus voi näyttää käyttäjälle pieneltä, mutta se on Ortodoksi.net -sivuston historian suurin projekti.

Samalla Ortodoksi.net -sivusto koki - käyttäjille ehkä konkreettisimman asian - suuren ulkonäkömuutoksen. Ylläpitäjä Mikko Kuri suunnitteli Ortodoksi.net-sivustolle uuden ilmeen ja logon, jotka ylläpitäjä Juhana Siren asensi paikoilleen. Sivuston yläkuvassa on ehkä maailman kuuluisin Deesis-asetelma Konstantinopolin Hagia Sofian kirkosta. Logo on puna-keltainen ympyräristi, jonka keskellä on liekiksi tyylitelty O-kirjain, "Ortodoksi.net" -sanan etukirjaimen mukaan. Liekki symbolisoi palavaa uskoamme Jumalaan.

Ylläpitoryhmä valitsi Ortodoksi.net-sivuston omaksi suojeluspyhäksi pyhittäjä Efraim Syyrialaisen, jonka muistopäivä on sivujemme julkaisupäivänä. Pyhän Efraimin palava rakkaus Jumalaan, syvä katumus ja nöyryys ovat esimerkkeinä työllemme. Efraim oli ahkera ja hänen tuotantonsa oli hyvin laaja, niin kuin toivomme meidänkin tuotantomme lopulta olevan. Jos kaikki tieto Ortodoksi.net -sivustolla painettaisiin kirjaksi, siihen tulisi tällä hetkellä noin 5 000 sivua, joten meillä on vielä pitkä matka Efraimin tasolle. Efraim Syyrialaisen ohella harkitsimme myös pyhää Ksenia Pietarilaista ja pyhää apostoli Paavalia. Autuasta Kseniaa sen takia, että hän Kristuksen tähden houkkana kuvaa toivotonta työtämme. Pyhää Paavalia sen takia, että hän levitti evankeliumin ilosanomaa jopa oman henkensä uhalla.

Ylläpitoryhmän marraskuisessa tapaamisessa pohdimme myös yhteistyötä oman kirkkomme kanssa, ortodoksisen kirkon tiedottajan ja arkkipiispan teologisen sihteerin edustaessa tilaisuudessa kirkkoamme. Kirkkomme viralliset sivut eivät ole kehittyneet vajaaseen kymmeneen vuoteen ja päätimme ehdottaa yhteistyöryhmän perustamista sivustojemme ja Ort.fi-sivuston yhteistyön kehittämiseksi. Esitimme myös kirkolliskokoukselle kuuden ylläpitäjämme mukaan ottamista perustettavaan toiseen työryhmään. Kirkolliskokous piti ajatuksesta, mutta kirkollishallitus päätti 20.1.2009 pitämässään kokouksessa supistaa tämän työryhmän vain yhteen ylläpitäjistämme. Valitettavasti tämä yksi henkilö ei pysty hallitsemaan koko sitä laajaa aluetta, jonka tietotekniikka, laitteisto ja internet käsittävät. Ortodoksi.net-sivuston menestyksen taustalla on nimenomaan ollut eri alojen osaajista koostuva laaja verkosto. Tällä päätöksellään kirkollishallitus siis rampautti ainakin tämän työryhmän työskentelyedellytykset. Jotenkin tämä on jo tullut meille niin tutuksi, ettemme sitä yhtään ihmetelleet ja vaikea tässä on yksipuolista yhteistyötä kehitellä. Päätös oli myös signaali kirkkomme johdolta, ettei apuamme kaivata eikä työtämme arvosteta. Lupaamme, ettemme apuamme enää tuputa, mutta olemme sitä valmiita antamaan, kun rakas Kirkkomme meitä kutsuu.

Nyt olemme saaneet valmiiksi yhden suuren vaiheen Ortodoksi.net -sivuston uudistamisesta. Seuraavaksi ylläpitoryhmä ryhtyy toteuttamaan erilaisia projekteja, jotka lisäävät tietoutta ortodoksisesta kirkosta ja monipuolistavat Ortodoksi.net-sivuston materiaalia ja palveluita. Kaikkea materiaalia ei ole vielä siirretty vanhalta sivustolta uudelle sivustolle, vaan se tapahtuu vähitellen tämän vuoden aikana. Vanhat sivut säilyvät edelleen luettavana, mutta niitä ei enää päivitetä.

Hyvää paastoon laskeutumisaikaa,

Ortodoksi.net ylläpitäjät

Katso myös