Toiminnot

Ero sivun ”Jerusalemin patriarkka Valamossa” versioiden välillä

Ortodoksi.netista

Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 57: Rivi 57:
[[Media:Patraiarkan_puhe_11.9.2010.pdf|Jerusalemin patriarkan puhe englanniksi]]
[[Media:Patraiarkan_puhe_11.9.2010.pdf|Jerusalemin patriarkan puhe englanniksi]]


[[Kuva:Theofilos_valamo_010.jpg|thumb|center|400 px|<center>Yhdeksän kotkamattoa lattialla on harvinainen näky Suomessa. Piispa seisoo liturgiassa kotkamaton päällä.
[[Kuva:Theofilos_valamo_010.jpg|thumb|center|400 px|<center>Yhdeksän kotkamattoa lattialla on harvinainen näky Suomessa. Piispa seisoo liturgiassa kotkamaton päällä. Kuva Valamon kirkosta ennen liturgian alkua 11.9.2010.<br><small>(''Kuva &copy; HAP / Ortodoksi.net'')</small></center>]]
Kuva Valamon kirkosta ennen liturgian alkua 11.9.2010.<br><small>(''Kuva &copy; HAP / Ortodoksi.net'')</small></center>]]


[[:Käyttäjä:Hannu|HAP]]
[[:Käyttäjä:Hannu|HAP]]

Versio 11. syyskuuta 2010 kello 09.53

Hänen Autuutensa Jerusalemin patriarkka Theofilos III saapui torstaina 9.9.2010 juhlimaan Valamon Heinävedellä olemisen 70-vuotisjuhlaa suuren seurueen kanssa.

Torstai 9.9.2010

Tässä joitain kuvia torstai-illalta Valamosta. Kuva suurenee sitä hiirellä klikkaamalla.

Hänen Autuutensa Jerusalemin patriarkka Theofilos III pitää puhetta Valamon kirkossa 9.9.2010. Mukana myös KP arkkipiispa Leo, Valamon igumeni, arkkimandriitta Sergei ja tulkkina nunna Kristoduli.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)
Jerusalemin patriarkan seurue ja suomalaisia isäntiä ryhmäkuvassa Valamon luostarin kirkossa 9.9.2010.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)
Valamon juhliin osallistuvia vieraita Jerusalemin patriarkan saapumisen yhteydessä järjestetyssä rukoushetkessä Valamon kirkossa 9.9.2010.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)

Perjantai 10.9.2010

Perjantaina seurue vieraili Lintulan luostarissa.

Hänen Autuutensa Jerusalemin patriarkka Theofilos III ja kuvaaja Valamon matkamuistomyymälässä.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)
Hänen Autuutensa Jerusalemin patriarkka Theofilos III ja KP arkkipiispa Leo olivat mukana igumeni, arkkimandriitta Sergein toimittamassa panihidassa Valamon hautausmaalla.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)

Kuuntele venäjänkielinen veisu panihidasta (Windows Media Playerin wma-tiedosto)

Panihidaan osallistui myös suuri joukko venäläisiä vieraita. Etualalla Konevitsan luostarin entinen igumeni, nykyään Jerusalemin missiossa työskentelevä, arkkimandriitta Isidor. Oikealla Jerusalemin patriarkka.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)
Hänen Autuutensa Jerusalemin patriarkka Theofilos III ja KP Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo perjantai-illan 10.10.2010 vigiliassa Valamon kirkossa.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)
Perjantai-illan (10.9.2010) vigiliaan Valamon kirkossa osallistui 9 piispaa Suomesta, Jerusalemista ja Venäjältä sekä noin 30 pappia ja muutama diakoni. Alttarissa oli ahdasta!
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)

Lauantai 11.9.2010

Valamon Kristuksen kirkastumisen kirkossa oli lauantaina 11.9.2010 suurenmoinen liturgia, jossa palveli 9 piispaa ja noin 30 pappia Pyhässä Liturgiassa. Liturgian jälkeen puhuttiin ja vaihdettin lahjoja. Tässä yksi Jerusalemin patriarkan antamista lahjoista.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)

Arkkipiispan puhe

Arkkipiispa Leon puhe Hänen Autuutensa Jerusalemin ja koko Palestiinan patriarkan Teofiloksen vierailun yhteydessä Valamon luostarissa 11. syyskuuta 2010

Teidän Autuutenne, Jerusalemin Pyhän Kaupungin ja koko Palestiinan patriarkka Teofilos III, korkeasti pyhitetyt ja siunatut esipaimenet, Kristuksessa rakkaat isät, veljet ja sisaret.
Minulla on ilo ja kunnia tervehtiä Teidän Autuuttanne ja mukananne Suomeen tullutta seuruettanne. On suuri kunnia, että te Pyhän Jerusalemin kaupungin piispana kunnioitatte läsnäolollanne tätä juhlaa. Tervehdin Herran rakkaudessa myös kaikkia muista paikalliskirkoista tänne saapuneita esipaimenia ja isiä.
Haluan välittää juhlapäiväonnittelut myös arkkimandriitta Sergeille, tämän pyhän luostarin veljestölle ja kaikille teille, jotka olette kanssamme juhlimassa Valamon pyhittäjäisien Sergein ja Hermanin juhlaa ja luostarin Heinävedelle saapumisen 70-vuotispäivää.
Valamon Kristuksen kirkastuksen luostarin isät saapuivat tänne Heinäveden Papinniemeen toisen maailmansodan tuhon keskeltä 70 vuotta sitten. Heidän evakkomatkansa Laatokan saarelta tänne Suomen Savoon voidaan nähdä osana sitä kristittyjen exodusta, johon kuuluvat niin Lähi-idän, Vähän-Aasian kuin Itä-Euroopankin alueen ortodoksien pakkomuutto pois synnyinseuduilta uuteen ympäristöön.
Valamon isät pakenivat Laatokan Valamosta mukanaan luostarin perustajien pyhittäjäisien Sergein ja Hermanin hengellinen suojelus. Siitä on todistuksena luostarielämän juurtuminen tänne Heinävedelle ja sen säteily ympärillä olevaan yhteiskuntaan ja jopa maan rajojen ulkopuolelle.
Valamon luostari liittyy tässäkin mielessä esimerkillisesti Jerusalemin ja muiden Pyhän Maan hengellisten kohteitten missioon. Samalla tavoin kuin Jerusalem kasvoi pyhiinvaelluskohteesta hengelliseksi keskukseksi, josta lähti jo keskiajalla paljon munkkeja perustamaan uusia luostareita eri puolille Lähi-itää, on myös Valamon luostari Heinävedellä kasvattanut kirkonpalvelijoita, munkkeja, pappeja ja piispoja niin Suomeen kuin koko ortodoksiseen maailmaan.
Voimme yhtyä psalmin sanoin kiitokseen näiden isiemme työstä: ”Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäämme, joka on taivaissa”.
Teidän Autuutenne! Kiitän teitä siitä, että kunnioitatte tänään tämän pyhän luostarin juhlaa. Rakkauden ja kiitollisuuden osoituksena vierailustanne Suomen ortodoksiseen arkkipiispakuntaan haluan antaa teille tämän Jumalansynnyttäjän Konevitsalaisen ikonin, jonka mallina ollut alkuperäinen ihmeitätekevä ikoni sijaitsee tässä Kristuksen kirkastumisen kirkossa.
Teidän Autuutenne! Pyydän että siunaatte patriarkaalisella siunauksella tämän pyhän luostarin veljestön ja meidät kaikki tänään tänne Jumalan kiittämään kokoontuneet.

Patriarkan puhe (englanniksi)

Jerusalemin patriarkan puhe englanniksi

Yhdeksän kotkamattoa lattialla on harvinainen näky Suomessa. Piispa seisoo liturgiassa kotkamaton päällä. Kuva Valamon kirkosta ennen liturgian alkua 11.9.2010.
(Kuva © HAP / Ortodoksi.net)

HAP