Toiminnot

Kirkko rohkaisee nuoria kehittämään "hengellistä älykkyyttä"

Ortodoksi.netista

Versio hetkellä 22. joulukuuta 2024 kello 08.43 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: == Patriarkka Bartholomeos: Kirkko rohkaisee nuoria kehittämään "hengellistä älykkyyttä" == Ohessa suomenkielinen referaatti Konstantinopolin ekumenisen patriarkka Bartholomeoksen puheesta 4. kansainvälisessä ekologisen hyvinvoinnin konferenssissa "Tekoäly, teknoetiikka ja nuoriso". Konferenssin järjesti Ateenan kansallisen ja Kapodistrian yliopiston filosofian laitoksen sovelletun filosofian laboratorio. Ekumeninen patriarkka korosti tekoälyn merkitystä ja sen...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Patriarkka Bartholomeos: Kirkko rohkaisee nuoria kehittämään "hengellistä älykkyyttä"

Ohessa suomenkielinen referaatti Konstantinopolin ekumenisen patriarkka Bartholomeoksen puheesta 4. kansainvälisessä ekologisen hyvinvoinnin konferenssissa "Tekoäly, teknoetiikka ja nuoriso". Konferenssin järjesti Ateenan kansallisen ja Kapodistrian yliopiston filosofian laitoksen sovelletun filosofian laboratorio.

Ekumeninen patriarkka korosti tekoälyn merkitystä ja sen vaikutusta nuoriin ihmisiin. Hän kannusti nuoria kehittämään "hengellistä älykkyyttä" tutkimalla ja omaksumalla ortodoksisen perinteen arvokkaat hengelliset ja kulttuuriset aarteet. Ekumeninen patriarkka korosti myös tieteen ja uskonnon välisen vuoropuhelun merkitystä.

Puheessaan hän korosti, että ortodoksinen kirkko ei ole välinpitämätön nykymaailman, tieteen kehityksen tai yhteiskunnallisten tapahtumien suhteen. Hän viittasi aiempiin tekoälyä käsitelleisiin konferensseihin ja synodin kokouksiin, jotka osoittavat kirkon aktiivista osallistumista aiheeseen. Patriarkka painotti, että ortodoksinen perinne on ehtymätön lähde elämän periaatteille, mutta se vaatii tutkimusta ja teologista ponnistelua vastatakseen nykyajan haasteisiin. Hän korosti teologian roolia dialogissa ja ihmisen pyhyyden kunnioittamista. Hän totesi, että tiede ja usko eivät ole välttämättä ristiriidassa, vaan voivat yhdessä palvella ihmiskuntaa, kunhan tieteen saavutuksia käytetään vastuullisesti ja eettisesti. Erityisesti patriarkka puhui nuorista, joiden elämää tekoälyn integrointi muokkaa. Hän kannusti nuoria kehittämään "hengellistä älykkyyttä" tutustumalla ortodoksisen perinteen hengellisiin ja kulttuurisiin aarteisiin. Hän korosti, että nuoret eivät ole vain kirkon tulevaisuus, vaan sen dynaaminen ja luova läsnäolo jo nyt. Hän totesi myös, että nuoret usein opettavat aikuisia herkkyydellään ja näkemyksillään, erityisesti ympäristönsuojelun, oikeudenmukaisuuden ja rauhan edistämisen suhteen.