Toiminnot

Johannes Kotšurov

Ortodoksi.netista

Versio hetkellä 30. lokakuuta 2024 kello 16.59 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

(Kuuntele artikkeli tästä linkistä luettuna äänitiedostona, avaa äänitiedosto uuteen välilehteen.)


pappismarttyyri Johannes Kotšurov
(Kuva: Wikipedia)

Ivan Aleksandrovitš Kochurov (Иван Александрович Кочуров , tunnetaan Amerikassa myös nimellä John [Иоанн] Kochurov Suomessa: Johannes [Ioann] Kotšurov) oli venäläinen ortodoksinen hyvin koulutettu pappi, joka meni Amerikkaan 1890-luvun lopulla lähetystyöhön ja perusti sinne seurakuntia mm. Keskilänteen.

Palattuaan takaisin kotimaahansa, hän aluksi toimi pappina ja uskonnonopettajana Narvassa ja sittenmmon Pietarissa Tsarskoje Selon Pyhän Katariinan kirkossa, jonne hänet nimitettiin vuonna 1916, ja jossa hän sittemmin koki kuoleman ensimmäisenä pappismarttyyrina Neuvosto-Venäjän myllerryksissä.

Johannes Kotšurov syntyi 13. kesäkuuta 1871. Hänen isänsä oli pappi. Hän opiskeli Ryazanin teologisessa seminaarissa ja jatkoi sitten Pietarin teologisessa akatemiassa. Hän suoriutui erinomaisesti opinnoistaan ​​sekä seminaarissa että akatemiassa. Valmistuttuaan vuonna 1895 Kotšurov meni naimisiin ja aloitti sitten elämäntyönsä, ja hänet vihittiin ort odoksisen kirkon diakoniksi. Aleutien ja Alaskan hiippakunnan piispa Nikolai (Ziorov) vihki hänet papiksi elokuussa 1895 Pietarin Pyhän Aleksanteri Nevskin Lavraan.

Pian hän ilmoitti halunsa olla lähetyspappi Yhdysvalloissa ja hän siirtyikin sitten sinne ja hänestä tuli ensimmäinen pysyvä pappi Pyhän Vladimirin kirkkoon Chicagossa. Tähän seurakuntaan rakennettiin myöhemmin Pyhän Kolminaisuuden katedraali. Koska Pyhän Vladimirin seurakunnalla ei vielä ollut omaa rakennusta, hänen ensimmäinen suuri projektinsa oli kirkkorakennuksen rakentaminen. Piispa Tikhonin, myöhemmin Moskovan patriarkan. pyhän Tikhonin johdolla Kochurov käytti tunnetun arkkitehdin Louis Sullivanin palveluita kirkon suunnittelussa. Hankkeen rahoittamiseksi Kotšurov haki ja sai lahjoituksia tsaari Nikolai II:lta sekä muutamilta amerikkalaisilta, erityisesti Harold Fowler McCormickilta ja Charles R. Cranelta, joka oli Yhdysvaltain Kiinan-suurlähettiläs. Kirkon rakentaminen aloitettiin huhtikuussa 1902, ja se valmistui seuraavana vuonna ja piispa Tikho nvihki sen.

Isä Johannes oli pastoraalisesti innokas ja taitava seurakunnanjohtaja. Hän omisti paljon aikaansa ja toimiansa auttaakseen muiden seurakuntien perustamista ja kirkkojen rakentamista noille alueille.

Isä Johannes palasi Venäjälle vuonna 1907, missä hänet määrättiin nykyisen Viron alueella sijaitsevaan Narvaan ja sittemmin Tsarskoje Seloon.

Lokakuussa 1917 Pietarin bolshevikkien kapina levisi nopeasti Tsarskoje Seloon, kun bolshevikkiryhmät hyökkäsivät kaupunkiin. Ihmiset pakenivat kirkkoihin, joissa papit pitivät rukouspalveluita ja johtivat ristisaattoja ympäri kaupunkia rukoillen rauhaa.

31. lokakuuta 1917 (vanha kalenterin mukaan) bolshevikit saapuivat Tsarskoje Seloon ja pidättivät Kotšurovin ja veivät hänet pois kaupungista, missä hänet ammuttiin. Näin Kotšurovista tuli Venäjän ortodoksisen kirkon ensimmäinen uusien marttyyrien ryhmän pappismarttyyri, joka tapettiin bolshevikkien vallankumouksen aikana ja Neuvostoliiton ikeen alla. Kochurov haudattiin useita päiviä myöhemmin Pyhän Katariinan katedraalin kryptaan.

Joulukuussa 1994 Venäjän ortodoksisen kirkon synodi kanonisoi Kotšurovin Pyhän Danielin luostarissa Moskovassa, Venäjällä, ensimmäisenä 1900-luvun uusista marttyyreista. Yhdysvalloissa häntä kunnioitetaan myös lähetyssaarnaajana ja inspiroituneena saarnaajana.

Tropari (sivuston oma käännös) 1. säv.:

Rakkaudesta Jumalaa kohtaan,

annoit henkesi marttyyrina Kristuksen ja lähimmäisen puolesta;
Oi pappismarttyyri Johannes,
rukoile armollisinta Jumalaa puolestamme
suojellaksemme Pyhää kirkkoa rauhassa

ja pelastaaksemme sielumme.

Kontakki (sivoston tekemä oma käännös) 8. säv.:

Innokkaana suoritit lähimmäisenpalveluksesi,

annoit sielusi Jumalalle miellyttävänä uhrina, oi isä Johannes.
Rukoile Kristusta Jumalaa puolestamme,
että hän antaisi maailmalle rauhan

ja suuren armon sieluillemme.

Ortodoksi.net
30.10.2024

Lue lisää: https://www.ort.fi/uusmarttyyri-pappi-johannes-kotsurov